Links
Evenementen
Media
Nieuws
Contact
Leden
MediaNet Vlaanderen
Home

U bevindt zich hier: Home » Evenementen » Workshop WS VI: 3DTV: a distant perspective? An in-depth view on the next big thing in television

Workshop : WS VI: 3DTV: a distant perspective? An in-depth view on the next big thing in television

 
In deze sessie worden op een overzichtelijke manier de voornaamste principes van 3D TV uitgelegd, met inbegrip van de huidige stand van de technologie en standaarden en toekomstige evoluties. Meerdere sprekers belichten de verschillende aspecten van een end-to-end 3D keten: acquisitie, productie, compressie, kwaliteit, post productie, distributie, displays. Daarnaast zijn er ook een aantal demonstraties gepland die de huidige mogelijkheden van 3D zullen demonstreren.

Dit alles wordt afgerond door een boeiend panelgesprek over “3D TV in Flanders” met vertegenwoordigers van Belgacom, EBU, Outside Broadcast, Telenet, Videohouse, VMMa en VRT. Deze discussie zal gemodereerd worden door David Wood (EBU).
Programma:
13u00 – Onthaal & registratie

13u30 – Introduction (MediaNet Vlaanderen) & 3D Digital Cinema showcase (Barco)

13u40 – Key note “3D! Is it here to stay?“ (Kommer Kleijn, Director of Photography, Cinematographer and Stereographer)
Er is momenteel een echte hype ontstaan rond 3D: er zijn meer 3D bioscoopzalen en films dan ooit voorheen, en voor het eerst in de geschiedenis is er ook serieuze interesse voor 3D TV. Kommer Kleijn bespreekt de achterliggende redenen voor de huidige evolutie, alsook de belangrijkste uitdagingen.

14u00 – “An end-to-end 3D TV chain: fundamentals, technologies and products” (Luk Overmeire & Matthias De Geyter, researchers, VRT-medialab)
De voornaamste principes van 3D TV worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd, met inbegrip van de huidige stand van de technologie, toekomstige evoluties en de nood aan standaarden. Hierbij komen alle aspecten van een end-to-end 3D TV keten aan bod: acquisitie, compressie, kwaliteit, post productie, distributie en beeldschermen. De focus ligt vooral op eerste generatie 3D TV (stereoscopie), maar er wordt ook al een tipje van de sluier gelicht over volgende generatie 3D technologieën.

15u00 – “New applications and opportunities in 3DTV IP distribution” (Donny Tytgat, Research Engineer, Alcatel-Lucent)
De huidige evolutie naar 3D beeldscherm-technologie brengt een nieuwe televisie ervaring met zich mee, met een hogere immersie voor de kijker. Het biedt ook opportuniteiten voor nieuwe 3D applicaties en meer natuurlijke gebruikersinterfaces. In deze presentatie worden de verschillende technologieën van een end-to-end 3D IPTV distibutieketen behandeld, inclusief de impact op het netwerk.

15u20 – “Lessons learned in 3DTV trials” (Ronald Meyvisch, Operations Manager, Outside Broadcast)
Ronald Meyvisch bespreekt kort enkele “lessons learned” van het 3D TV proefproject op de Memorial.

15u30 – Demo sessions and coffee break
Demo’s van Telenet en Belgacom (3DTV in de huiskamer), Barco (gebruik van 3D projectie in simulatie en virtual reality), Outside Broadcast (3DTV content), JVC (2D-naar-3D conversie), Avid (stereoscopie in Media Composer), EVS (live 3D slow motion op XT[2]), Alcatel (3D applicaties en gebruikersinterface technologieën) en VRT-medialab (integratie van reële en virtuele beelden).

17u00 – “3D TV – a reality check and future vision” (David Wood, Head of New Technology, EBU)
David Wood doet een “reality check” van state-of-the-art 3D TV technologie en formuleert een visie op de mogelijke evolutie, inclusief de rol van omroepen en de consumentenmarkt.
Followed by: panel discussion “3D TV in Flanders” (Belgacom, EBU, Outside Broadcast, Telenet, Videohouse, VMMa en VRT)
Een discussie over de toekomst van 3D TV in Vlaanderen met enkele hoofdrolspelers in de Vlaamse mediasector. Het panelgesprek wordt gemodereerd door David Wood (EBU).

18u00 – Drink & Netwerking

19u00 – Einde

Met dank voor de locatie en de catering aan

Datum
10 december 2009
Taal
Nederlands
Tijdsinformatie
13u00 – Onthaal & registratie
13u30 – Workshop & Panelgesprek
18u00 – Drink & Netwerking
19u00 – Einde

Lokatie
Barco, Noordlaan 5, 8520 Kuurne
Prijs
Gratis doch inschrijven verplicht voor 7 december 2009
INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN
Organisatie
ism VRT-medialab
met de steun van Barco
Andere sessies
Switch to English    |   Legal Disclaimer   |   Created and Hosted by Ideaxis
erkend door het als vlaams innovatiesamenwerkingsverband