Akamai Benelux

Akamai: marktleider in het distribueren van online media content.

Wie ooit online kocht, muziek heeft gedownload, online games heeft gespeeld en webvideo’s heeft bekeken, deed dat waarschijnlijk via ons Akamai Intelligent Platform. Met ruim 5.000 medewerkers en 200.000 servers in meer dan 100 landen ondersteunen we bedrijven in hun online activiteiten en garanderen we hen een uiterst betrouwbare en stabiele gebruikerservaring op elk device, wereldwijd.

Met onder andere de 30 grootste media- en entertainmentbedrijven als klant, spreekt het voor zich dat de mediawereld één van de kernsectoren is voor Akamai. Zo garanderen we mediabedrijven als BBC, Canadian Broadcasting Corporation, CBS, Columbia Video Network, Discovery, Fox, MTV, NBC, Persgroep en Rossel maximaal engagement met hun toeschouwers. We zorgen er voor dat hun content veilig is, ondersteunen hen met doordachte workflows, en garanderen de beschikbaarheid van hun content zonder onderbreking en uiterst veilig tot op elk toestel.

Een mooi voorbeeld hiervan was het wereldkampioenschap voetbal in 2014, waarbij miljoenen mensen de wedstrijden van de Rode Duivels bekeken, beluisterden of volgden via het internet. Akamai en het Akamai Intelligent Platform zorgen er voor dat dergelijke wedstrijden op de meest vlotte manier te volgen zijn, rekening houdend met de signaalsterkte van het specifieke toestel waarover de toeschouwer beschikt.

Akamai Benelux
Rond Point Schuman 6
box 5
1040 Brussel

www.akamai.com