Hoplr

Hoplr – het private sociale netwerk voor uw buurt

Hoplr is een online buurtenplatform dat inwoners van eenzelfde buurt met elkaar verbindt en hierdoor sociale cohesie tussen inwoners verhoogd. Zowel online als in het echte leven. Aan de ene zijde kan elke buur berichten plaatsen op het platform die de buurt aanbelangen. Dit kan gaan van veiligheidsmeldingen tot het zoeken van een babysit of klusjesman, alsook organiseren van events of groepsaankopen. Dit in een veilige en besloten omgeving, waardoor enkel echte buren kunnen meekijken. Deze zijde van het platform, wordt snel duidelijk met volgend animatie-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=I-CzEs5wzYk

Aan de andere zijde biedt Hoplr een op maat gemaakt city dasboard voor steden, gemeenten en nutsbedrijven waarmee deze heel gericht kunnen communiceren op buurt- en zelfs straatniveau. Ook kunnen ze relevante data en statistieken opvolgen, en meer burgerparticipatie mogelijk maken dankzij deze tool.

Het platform heeft een 50 000 gebruikers verspreid over 400 buurten in heel Vlaanderen, en koestert internationale ambities.

De unieke combinatie tussen enerzijds een sociaal netwerk voor de buurt, en anderzijds een op maat gemaakte tool voor lokale besturen, maakt dat Hoplr al heel wat strategische partners heeft aangetrokken.

Hoplr NV
Waterhoenweg 3
9169 Lokeren
info@hoplr.be