04 may 2022

Efficient Media Production

14u00 - 17u00
Mediagenix
21 Nieuwe Gentsesteenweg
1702 Dilbeek
Google Maps

Ontdek hoe nieuwe technologieën jou helpen om efficiënter mediacontent te produceren!

Meer dan ooit is efficiency van doorslaggevend belang bij het produceren van audiovisuele content.

Op dit event kom je te weten hoe je de maximale revenue uit je content haalt door het optimale gebruik van data, hoe je A.I. in kan zetten om jouw media- en audiovisuele productieproces te faciliteren, hoe je door nieuwe softwaretoepassingen hyperefficiënt content kan broadcasten, virtuele studio’s kan opzetten en nog veel meer!

Daarnaast nodigen Mediagenix en MediaNet Vlaanderen je graag uit om op onze netwerkreceptie na te praten omtrent de nieuwste technologische ontwikkelingen die jou in staat kunnen stellen nóg efficiënter mediacontent te produceren!

Dit event is enkel toegankelijk voor leden van MediaNet Vlaanderen.

Mediagenix

30 jaar in de mediabusiness met evenveel nieuwe hypes die de business revolutionair zouden veranderen; Blockchain, 3D, cloud, AI, BI, VOD, triple play, niet-lineaire montage, Netflix-killers, geautomatiseerde trailerproductie, CGI… Het lijkt erop dat er elk jaar een hype ontstaat waarbij de laatste technische doorbraak de media business voor altijd zal veranderen. En sommige deden dit inderdaad, maar velen deden dat niet.

Hoe kun je technologie begrijpen die eigenlijk niet gemakkelijk te begrijpen is? We geven u graag enkele voorbeelden van de toekomstige visionaire doorbraaktechnologieën van vroeger en nu.

Ugent/imec

Data-driven creation of personalized sports videos; ontdek hoe je het engagement van je kijkers vergroot én de doorzoekbaarheid van je content optimaliseert door het creëren van geautomatiseerde data streams die jouw content in kaart brengen en toelaten geautomatiseerde highlights te creëren.

Limecraft

Toegepaste Artificiële Intelligentie – lessons learned; Limecraft levert de ‘workspace’ voor professionals in verschillende doelgroepen zoals nieuws en sport (AP, IMG), fictie (de Mensen, Warner Bros.) en documentaire (Arrow International Media). Een gemeenschappelijk probleem is de grote hoeveelheid aan data, die manueel niet meer te verwerken is. Verschillende vormen van AI helpen om dat materiaal te ontsluiten, om automatisch shot lists of pre-cuts te maken, of zelfs te ondertitelen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen we de verschillende cases illustreren en de toegevoegde waarde duiden.

Thomas More/eXtend

Ontdek door het eXtend project hoe je democratische XR-technologie kan implementeren in het productieproces. We kijken naar technologieën zoals: motion capture, face capture, 2D en 3D avatars, 360 graden multicam captatie, virtual production, fotogrammetrie, 3D rigging, LiDAR scanning…

Panasonic

Wat is FreeD en waarom opent dit nieuwe deuren om zeer efficiënt virtuele studio’s op te bouwen?

Tinkerlist

Automatiseer jouw TV productie door je hele team in staat te stellen samen te werken in de cloud en in real-time van elk toestel en elke plaats aan jouw productie te werken.

NetOn.live

Creëer hyperefficiënt live of near-live content door op commodity hardware en op maat van elke productie remote en gedecentraliseerd via softare en cloud content te produceren.

Timing

14u00 – 14u20: Mediagenix

14u20 – 14u40: UGent/imec

14u40 – 15u00: Limecreaft

15u00 – 15u20: Korte break

15u20 – 15u40: Thomas More/eXtend – Panasonic

15u40 – 16u00: Tinkerlist

16u00 – 16u20: NetOn.Live

16u20: Netwerkreceptie