24 may 2019

Infosessie vennootschapsrecht

14u00 - 16u00
VRT
52 B Auguste Reyerslaan
1043 Brussel
Google Maps

Het Belgische vennootschapsrecht verandert ingrijpend vanaf 1 mei 2019.  Het gaat om de grootste hervorming in 200 jaar.


 De basis zelf van de manier waarop een vennootschap werkt wordt radicaal veranderd en dat heeft grote impact op wie vandaag al een vennootschap heeft.  Elke bestaande vennootschap zal immers in de overgangsperiode tussen 1 mei 2019 en Het opent bovendien opportuniteiten voor wie vandaag nog niet onder vennootschap werkt of wie werkt met een cv of een vof om op een snelle en goedkope manier in de toekomst ook alle voordelen van een bvba te genieten.


 Sirius Legal zet in deze opleiding alle belangrijkste gevolgen van de nieuwe wetgeving voor bestaande bvba’s en nv’s op een rijtje én licht de opportuniteiten toe voor wie vandaag onder eigen naam werkt of onder een cv of vof.  De basis van de nieuwe wetgeving bestaat erin dat de bvba wordt vervangen door de bv als “basisvennootschap”.  De nv blijft enkel behouden voor grote vennootschappen en beursgenoteerde vennootschappen de coöperatieve vennootschap blijft enkel over voor écht coöperatieve projecten.


Dit event is members only. Geen lid maar toch interesse om aanwezig te zijn?
Contacteer ons op jonathan@medianetvlaanderen.be
Spreker – Andries HofkensAndries focuste tijdens zijn studies op Intellectuele Eigendom en nieuwe technologieën en is sinds 2007 lid van de Balie van Brussel. Hij verdiepte zich sindsdien in privacy, entertainment, media, games, reclame, kansspelen en IT. Daarnaast heeft Andries ervaring opgebouwd als in-house jurist op verschillende projecten.