30 august 2016

Short Form Video

13u30 - 18u30
Mediahuis
2050 Antwerpen
Google Maps

Wat kan short form video betekenen voor een omroep, publisher en/of adverdeerter. Wat is de strategie om short form video als distributiekanaal aan te wenden? Bereik je een ander publiek of is het een extensie op het bestaand aanbod? Wat zijn de do’s en don’ts? Is het een nieuwe manier van adverteren of een extra manier van adverteren? 

Via deze infosessie proberen we antwoord te geven op deze en nog andere vragen.

Programma:

13u30   Ontvangst

14u00   Bart Decoster | Corporate Director Mediahuis Connect

Mediahuis en Short Form Video

 

14u10   Keynote – Rutger Verhoeven | Founder & CCO CleverLions

Data driven making: where art & science collide
Met de opkomst van meer en meer (sociale) kanalen neemt de loyaliteit van je publiek en bezoekers af. Er vindt een zogenaamde shift plaats van sticky content naar sticky users. Om in dit veranderend medialandschap een rol van betekenis te blijven spelen is het van belang dat je kennis vergaart over de voorkeuren van je doelgroep(en).
Wanneer gaan ze op zoek naar content, wat zijn de voorkeurskanalen, wat is de voorkeurscontent, wanneer wordt er content gedeeld, is er sprake van een groet mate van engagement, is er sprake van loyaliteit?
Al deze vragen zijn met de inzet van big data te verzamelen. Hierdoor leert een organisatie meer over haar doelgroep en haar voorkeuren en is ze beter in staat om in te spelen op het veranderende landschap. Toch heerst er ook scepsis bij de informerende rol die big data inneemt in het creatieve maakproces.

14u45   Ezra Eeman | Hoofd VRT Start-Up

De NieuwsHub
Het mediagedrag en de mediabehoeften van gebruikers veranderen razendsnel. Online redacties moeten van tekst naar video schakelen. Van eigen platformen naar nieuwsfeeds op sociale platformen. Maar hoe doe je dat? Ezra Eeman licht toe hoe de nieuwsdienst van VRT de digitale shift maakt.

15u05   Annick Sterckx | Hoofd Online Communicatie Medialaan   

A long story short
Annick Sterckx schetst de evolutie van de wijze waarop Medialaan zijn eerste stappen zette in de wereld van short form video tot de ontwikkelingen van vandaag. Dit alles wordt verduidelijkt via een concrete case.

 

15u25   Hendrik Dacquin | Co-founder Small Town Heroes

Vertical Video Storytelling
Met de opkomst van Snapchat, Musical.ly, Live.ly en andere apps worden nieuwe manieren om verhalen te vertellen mogelijk: kort, krachtig en volledig geoptimaliseerd voor mobiele toestellen. Dus niet in het gangbare breedbeeld formaat maar verticaal georiënteerd. Dagelijks worden miljoenen video’s bekeken in dit formaat en grote internationale mediahuizen zetten hier hard op in om vooral jonge kijkers te binden aan hun merk. We bekijken de mogelijkheid om zelf mobiele stories interactief te maken en te distribueren, niet alleen op Snapchat maar ook in eigen apps en websites.

15u45   Pauze

 

16u10   Jonas De Cooman | Co-CEO & CMO Appines

The added value of enriching video content with metadata
Spott is gelanceerd in België in april 2016 en het geeft consumenten de mogelijkheid om te interageren met hun favoriete content. Gecreëerd in samenwerking met Medialaan, BBDO, iMinds, VRT & Proximus, zorgt Spott voor een nieuwe dynamiek in het Belgisch televisielandschap.

                 

16u30   Pieter Delbeke | CTO Zentrick 

Out-stream in de Ad Tech wereld
Out-stream is een hot topic in de Ad Tech wereld dezer dagen. Kom meer te weten over de ideale combinatie tussen betere user expericent en high value inventory.

 

16u50   Jimmy Pauwaert | E-Commerce Technical Lead TwoPointZero en Sanoma

             Sara Jacobi | Digital Business Development Manager Sanoma

Gebruik van video in e-commerce
Online video is immens populair, echter is het nog steeds onvoldoende ingeburgerd binnen (e)commerce strategieën. Het kan zorgen voor meer visibiliteit, meer leads, hogere conversie, hogere selfservice percentages, beter klantinzicht,…
Jimmy Pauwaert overloopt een aantal video implementatie strategieën en licht daarnaast een case van www.LaMaisonVictor.com toe.

 

17u10   Receptie

18u30   Einde