11 april 2023

Webinar: The Dark Side of Technology: The True Environmental Impact of Digital

16u00 - 18u00

De Sustainability Experts Series presenteert met trots “The Dark Side of Technology: The True Environmental Impact of Digital” met topexperts Gerry McGovern en Dom Robinson, oprichter van Greening of Streaming op dinsdag 11 april, van 16.00-18.00 uur CET / 10.00 uur -12 uur ET.

Dit wordt een inzichtelijke sessie waarin de hoeveelheid CO2-uitstoot, het energieverbruik en de uitputting van hulpbronnen worden onderzocht die worden veroorzaakt door de digitale media-industrie. Het is een kans voor de industrie om meer te weten te komen over de werkelijke milieu-impact van digitale technologie en hoe we kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Gerry McGovern is een wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van digitale klantervaring. Zijn werk is erkend en besproken door grote nieuwsuitzendingen over de hele wereld, waaronder The New York Times, Forbes en BBC News. Zijn nieuwste boek, “World Wide Waste”, richt zich op de milieu-impact van digitale technologieën en internet en stelt oplossingen voor om de ecologische voetafdruk van ons digitale leven te verkleinen.

Dom Robinson is een gerespecteerd adviseur en opinieleider in de media- en entertainmenttechnologie-industrie. Als oprichter van Greening of Streaming. Robinson en zijn team zijn gepassioneerd over het creëren van een duurzamere toekomst voor de industrie en zetten zich in om met organisaties samen te werken om dit doel te bereiken.

Gerry en Dom zullen de fabricage en verwijdering van elektronische apparaten, gegevensopslag en gegevensgebruik onderzoeken om de duizelingwekkende hoeveelheid CO2-uitstoot, energieverbruik en uitputting van hulpbronnen bloot te leggen die worden veroorzaakt door de digitale media-industrie.

In dit webinar van 60 minuten, gemodereerd door Benjamin Schwarz van CTOIC consulting, krijgt u inzicht in de mogelijke oplossingen voor het verminderen van dataverspilling en e-waste en leert u over het belang van duurzame praktijken in de technologie- en media-industrie. Onze experts zullen hun inzichten delen en bruikbare stappen aanreiken voor individuen en organisaties om te nemen naar een duurzamere digitale toekomst.