19 november 2019

Workshop Persrelaties

09u30 - 17u00

Dinsdag 19 november 2019 of dinsdag 17 maart 2020 (9u30 – 17u)

Programma

Theorie

Hoe werken de media?
Persrelaties opbouwen op een efficiënte manier 
Het nut van een mediadatabase 
Hoe in de media komen? 
Nieuwswaarde van een bericht

Praktijk

Het gesprek met de journalist
Hoe organiseer je een persconferentie?
De W’s van de journalistiek
Kenmerken van een goed persbericht
Hoe schrijft u een goed persbericht?

In deze workshop krijgt u niet alleen een overzicht van persrelaties in het algemeen maar leert u ook hoe u tot een goed persbericht komt, van het denkwerk vooraf tot de vormelijke kenmerken. U leert hoe u uw boodschap in een bruikbare tekst giet en u gaat naar huis met een pak tips & tricks die u onmiddellijk in de praktijk kan omzetten. De workshop wordt afgerond met een bezoek aan de Belga-redactie.

Docent

Jan De Meulemeester (38) is zelfstandig politiek journalist. Hij werkt als Wetstraatwatcher voor Knack, KanaalZ en de Franstalige zender LN24. Voor Vlaamsparlement.tv presenteert hij elke week de programma’s Studio Vlaams Parlement en Het Debat, met live studiogesprekken en politieke debatten. Eerder was hij politiek verslaggever voor VTM Nieuws en het VRTduidingsprogramma Terzake. De Meulemeester woont in Antwerpen, studeerde af als historicus, is master in de journalistiek en werkt als zaakvoerder van DeMedia, een bureau gespecialiseerd in TV-producties, mediatraining en publieke communicatie.

Doelgroep

PR-verantwoordelijken, woordvoerders en leidinggevenden die binnen hun functie geregeld contact hebben met journalisten.