LCL

LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en colocatie.
Het bedrijf heeft vijf onafhankelijke datacenters namelijk in Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-North), Gembloux (LCL Wallonia One) en Huizingen (LCL Brussels-South).
Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren, zoals bv. de mediasector.
Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Klanten hebben de keuze tussen meer dan 40 carriers én de LCL Cloud Exchange voor een optimale connectiviteit.
Het bedrijf is Tier 3-gecertificeerd en conform de standaarden ISO 27001, ISO 45001 en ISO 9001. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid en is ISO 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II-rapport.

Je datacenter outsourcen = besparen

Uiteraard kijk je als bedrijf naar het kostenplaatje bij outsourcing. Goed nieuws: outsourcen van een datacenter levert een aanzienlijke besparing op. Dat blijkt uit een grondige vergelijking met in-house datacenters. Het verschil loopt op een termijn van 10 jaar makkelijk op tot 30%. Voor grote bedrijven betekent dat al snel een besparing van 1 miljoen euro. Voor kleinere bedrijven is het verschil kleiner maar nog altijd de moeite.

En natuurlijk biedt externe dataopslag ook onbetaalbare gemoedsrust. Je hoeft geen tijd meer te steken in een server room. Ze blijft veilig, up-to-date en compliant. Verborgen kosten verdwijnen.

Voor meer informatie: http://www.lcl.be/

Valérie Van Roy, Marketing and Communication Manager
valerie.van.roy@lcl.be