VRT

Kernactiviteit
Als openbare omroep heeft de VRT de opdracht een zo groot mogelijk aantal mediagebruikers te bereiken met een diversiteit aan hoogkwalitatieve programma’s die de belangstelling van de mediagebruikers wekken en eraan voldoen.

De VRT zorgt voor een kwalitatief hoogstaand aanbod in de sectoren informatie, cultuur, educatie en ontspanning. Prioritair moet de VRT op de kijker en luisteraar gerichte informatie- en cultuurprogramma’s brengen. Daarnaast worden ook sport, eigentijds educatie, eigen drama en ontspanning verzorgd. Het hele aanbod van de VRT moet worden gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de programma’s zowel naar inhoud, naar vorm als naar taalgebruik.

De VRT volgt de technologische ontwikkelingen op de voet zodat hij zijn programma’s, als dat nodig en wenselijk is, ook via nieuwe mediatoepassingen aan zijn kijkers en luisteraars kan aanbieden.

Situering lidmaatschap
Creativiteit, diversiteit, kwaliteit en innovatie zijn de basisingrediënten van het VRTsucces. De medewerkers bouwen immers voortdurend verder aan de toekomst. Want stilstaan is achteruitgaan. Als Vlaams innovatiesamenwerking, is MediaNet Vlaanderen voor de VRT dan ook een stevig overlegplatform binnen een ICT-gedreven mediamarkt.

VRT, NV van publiek recht
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel
t +32 2 741 31 11
f +32 2 741 56 29
www.vrt.be

Sabine Belis
sabine.belis@vrt.be