05/02/2017

Charlie24: België in de voorhoede met “on-demand” pechverhelping

Het verzekeringsmodel onder druk: Charlie24 is de eerste Belgische “on-demand” pechdienst voor auto’s die het klassieke verzekeringsmodel wil ontregelen.

Woensdag 1 februari 2017, Brussel: Vandaag heeft Charlie24, de eerste on-demand pechdienst voor auto’s in België, het einde van zijn bèta-fase aangekondigd. Charlie24 is klaar om zo goed als gans België te dekken. Dat betekent dat bestuurders die met hun auto langs de weg stranden nu in staat zijn om zo goed als overal in België onmiddellijk pechhulp te vragen met slechts een paar tikken op hun smartphone. Dit zonder enige voorafbetaling of jaarlijkse bijdrage.

Na een kleinschalige en discrete introductie in de regio Brussel gedurende oktober vorig jaar, heeft Charlie24 de vraag naar haar diensten in enkele weken snel en gestaag zien groeien. “De doelstelling om gedurende de bèta test 50 bestuurders per dag met behulp van Charlie24 pechhulp te laten zoeken, werd op grote schaal overschreden voor het einde van 2016”, zei Chris, één van de 4 medeoprichters van het project.

De on-demand dienst heeft vrijwel direct zeer positieve reacties ontvangen van zowel de professionele partners als particuliere klanten die vaak verrast zijn door de eenvoud van het concept. Zoals Giovanni aangeeft: “Zeer makkelijk te gebruiken, jullie hebben mijn zaterdagavond gered! Goed gedaan Charlie! “.

Het is een feit dat een auto gemiddeld slechts om de 5 jaar1 pech heeft. Hoewel de kans op pech onderweg laag is, laten veel bestuurders zich hiertegen jaarlijks verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij of autoclub met soms dure premies als gevolg. Waarom? Het antwoord is simpel: tot nu toe was het verkrijgen van pechhulp zonder abonnement risicovol en niet betrouwbaar. De vraag of je iemand zou vinden, hoe je die persoon zou vinden, of die persoon betrouwbaar is en wat de kosten zouden zijn, maakte het er niet makkelijker op. Dat is niet meer het geval met Charlie24, de betrouwbare on-demand hulp bij pech onderweg.

Met Charlie24 kunnen bestuurders met pech onmiddellijke hulp krijgen van een lokale takeldienst of garage, zonder enige jaarlijkse bijdrage of lidmaatschap, enkel door gebruik te maken van hun smartphone. Simpel, betrouwbaar en veilig. Op basis van het probleem, de locatie en het type voertuig, brengt Charlie24 de bestuurder in direct contact met de meest geschikte lokale dienstverlener. De bestuurder is altijd op de hoogte van de prijs en weet steeds wanneer hij de takeldienst kan verwachten.

Bekijk de video

Omdat men als klant niet genoodzaakt is om een jaarlijkse premie te betalen waar men bijna nooit beroep op hoeft te doen maakt men al gauw een waardevolle besparing met Charlie24. De klant is zeker hulp te krijgen en tegen een eerlijke “on-demand” prijs.

Daarnaast is Charlie24 één van de 9 startups die geselecteerd werden voor het Roularta Mediatech Accelerator.

Charlie24 verbindt je met een netwerk van professionele dienstverleners die je de nodige pechverhelping bieden wanneer je het nodig hebt, on-demand, zonder enige voorafbetaling of jaarlijkse bijdrage.

Voor meer informatie,

Chris Aelbrecht
chris@charlie24.com
www.charlie24.com