29/05/2024

Close The Gap en Arcadiz Telecom bundelen krachten om digitale kloof te verkleinen door donatie van IT-materiaal

Close The Gap en Arcadiz Telecom bundelen krachten om digitale kloof te verkleinen door donatie van IT-materiaal

 

[Brussel, 29 Mei 2024] – Close The Gap, een toonaangevende non-profitorganisatie die zich inzet voor digitale inclusie in ontwikkelingslanden, heeft vandaag een belangrijke mijlpaal bereikt door een samenwerking aan te gaan met Arcadiz, een vooraanstaande leverancier van connectiviteits-oplossingen. Via deze overeenkomst zal Arcadiz  vrijgekomen IT-materiaal doneren aan Close The Gap ter ondersteuning van hun projecten wereldwijd.

 

Deze samenwerking markeert een cruciale stap in het bevorderen van hergebruik van IT-materiaal, wat essentieel is om te voldoen aan ESG (Environmental, Social, and Governance) doelstellingen. Door het doneren van overtollig IT-materiaal draagt Arcadiz actief bij aan de circulaire economie en vermindert het de ecologische voetafdruk van de IT-sector.

 

Het gedoneerde IT-materiaal zal worden ingezet in Close The Gap’s projecten in ontwikkelingslanden, waar het zal helpen bij het verbeteren van toegang tot digitale technologieën en het verminderen van de digitale kloof tussen het Westen en het Globale Zuiden. Deze donatie zal een directe impact hebben op gemeenschappen die momenteel beperkte toegang hebben tot technologische middelen en kennis.

 

Een belangrijk aspect van deze samenwerking is de garantie van veilig gegevensbeheer. Zowel Arcadiz als Close The Gap verbinden zich ertoe om alle gegevens op een veilige en verantwoorde manier te verwijderen, om de privacy van hun klanten en gebruikers te waarborgen.

 

“Ik ben verheugd om deze samenwerking met Arcadiz aan te kondigen”, aldus Peter Manderick, General Manager van Close The Gap. “Deze donatie van IT-materiaal zal bijdragen aan onze projecten en tevens zorgdragen voor het vergroten van de digitale inclusie in ontwikkelingslanden. We zijn dankbaar voor de steun van Arcadiz bij het realiseren van onze missie.”

 

“Als voorstander van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn we enthousiast om onze samenwerking met Close The Gap aan te kondigen”, zegt Marcel Lücht, Operations Director en ESG verantwoordelijke bij Arcadiz. “Door ons overtollige IT-materiaal te doneren, kunnen we een positieve impact hebben op gemeenschappen wereldwijd en tegelijkertijd bijdragen aan een circulaire economie. Het feit dat CTG op een veilige én duurzame wijze een tweede leven geeft aan IT materiaal was voor ons van doorslaggevend belang. ”

 

Close The Gap en Arcadiz kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en naar de positieve impact die deze donatie zal hebben op digitale inclusie en duurzaamheid wereldwijd.

 

Over Close The Gap:

Close The Gap is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor digitale inclusie in ontwikkelingslanden. Sinds 2003 heeft Close The Gap meer dan 2,5 miljoen mensen bereikt door hen toegang te geven tot digitale technologieën en kennis.

 

Over Arcadiz:

Arcadiz is een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen, gespecialiseerd in netwerk- en dataconnectivieits technologieën. Met een focus op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid streeft Arcadiz ernaar om positieve verandering te brengen in de wereld door middel van technologie.

 

Voor meer informatie, neem contact op met:

 

Arcadiz:

Marcel Lücht, Director Operations

marcel.lucht@arcadiz.com

tel:+32488665759

 

 

Close the Gap:

Peter Manderick, General manager

peter.manderick@close-the-gap.org

tel:+32475506418