18/04/2023

Mediahuis versterkt positie in property technology markt met investering in Smooved

Antwerpen, 18 april 2023 – Europese mediagroep Mediahuis investeert in het Belgische Smooved, een PropTech scale-up die met innovatieve softwareoplossingen vastgoedmakelaars helpt hun klanttevredenheid te verhogen en zo meer verkoopmandaten te genereren. De groei-investering van Mediahuis moet de activiteiten van Smooved in de Belgische markt verder uitbreiden en de voorbereiding op internationalisering van het bedrijf ondersteunen. Met de investering in Smooved zet Mediahuis een verdere stap in de PropTech-markt.

 

Smooved stelt vastgoedmakelaars in staat om meerwaardediensten aan te bieden aan hun klanten, zoals de optimalisatie van energie- en telecomcontracten. Daarnaast helpt Smooved makelaars om authentieke klantenreviews te verzamelen en te delen op verschillende online platforms. Die reviews spelen een centrale rol op HouseMatch, een platform dat Smooved afgelopen zomer lanceerde als de ‘TripAdvisor voor vastgoedmakelaars’. Met behulp van artificiële intelligentie krijgen vastgoedeigenaren de beste makelaars match gebaseerd op hun pand en persoonlijke verwachtingen.

 

Het bedrijf werd in 2019 in Brussel opgericht door drie jonge ondernemers en heeft een indrukwekkend groeitraject afgelegd. Smooved heeft momenteel 20 medewerkers in dienst, waarmee het 1 op de 5 Belgische transacties ondersteunt. Smooved heeft partnerships met de grootste vastgoedmakelaarsgroepen in het land, waaronder Dewaele, Heylen Vastgoed, Immo Francois, Hillewaere, Century 21 en Living Stone. Smooved zal de investering van Mediahuis gebruiken om de ontwikkeling van haar dienstverlening in België te versnellen en in parallel zich voor te bereiden op de internationale expansie van het bedrijf.

 

Voor Mediahuis betekent de investering in Smooved een verdere stap in de property technologie markt.

Patrick De Wachter, Business Development Director bij Mediahuis Marketplaces: : “Binnen Mediahuis Marketplaces geloven we erg in het groeipotentieel van de PropTech-markt in Europa. Smooved heeft de ideale set van producten en dienstverlening om in deze markt een essentiële speler te worden. De combinatie van hun aanbod om zowel de consument als de makelaar te ontzorgen , samen met de mogelijkheid om erg waardevolle verkoopmandaten aan te leveren aan de makelaars, plaatst hen in de ideale positie.  Bovendien geloven we erg in het sterke en gedreven team van Smooved om dit waar te maken.”

 

Nathan Coox, CEO en co-founder van Smooved: “We zijn enthousiast om samen te werken met Mediahuis, een mediareus met een sterke reputatie van investeren in en ondersteunen van innovatieve digitale bedrijven in de PropTech sector. Deze investering bevestigt onze visie en missie om de vastgoedsector te transformeren met onze baanbrekende technologie en service. We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise en het netwerk van Mediahuis, Smooved naar een hoger niveau kunnen tillen en de toonaangevende PropTech speler in Europa kunnen worden.”

 

_________

Voor meer informatie, neem contact op met:

Maud Dekker | Group Communication Officer

m.dekker@mediahuis.nl |  +31 (0)6 11322602

 

Nathan Coox | CEO & co-founder
nathan.coox@smooved.be | +32 499 35 52 91

 

Over Mediahuis

Mediahuis is een van de leidende mediagroepen in België, Nederland, Ierland, Luxemburg en de Duitse regio Noordrijn-Westfalen. Sinds haar oprichting in 2013 heeft Mediahuis een sterk gediversifieerd portfolio van nieuwsmedia en marktplaatsen opgebouwd. De nationale en regionale nieuwstitels van Mediahuis voorzien dagelijks meer dan 10 miljoen lezers van nieuws, zowel online als via de gedrukte krant. De marktplaatsen van Mediahuis in België, Nederland, Luxemburg en Ierland helpen mensen en professionele verkopers om elkaar makkelijker te vinden binnen het domein van vastgoed, jobs, auto’s en online vergelijken. Om het ontwikkelingspotentieel van de groep verder te verbreden, investeert Mediahuis Ventures, het durfkapitaalbedrijf van de groep, in start- en scale-ups die innovatieve technologieën ontwikkelen in de MediaTech-, EdTech- en PropTech-markt. Als uitgever gelooft Mediahuis onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media die een positieve bijdrage leveren voor mens en maatschappij. Vanuit die visie investeert Mediahuis permanent in zijn sterke merken, zowel op papier als digitaal. Met zo’n 4.600 medewerkers realiseert Mediahuis een jaarlijkse omzet van meer dan 1,2 miljard euro.

www.mediahuis.com

 

Over Smooved

De Brusselse scale-up Smooved werd in 2019 opgericht door drie jonge ondernemers en helpt vastgoedmakelaars om hun klanttevredenheid op te krikken. Het bedrijf is op korte tijd sterk gegroeid. Smooved telt vandaag 20 medewerkers en werkt met meer dan 1 op de 8 vastgoedkantoren in België samen. Twee jaar na lancering brak de scale-up al door de grens van €1 miljoen omzet. In de komende jaren wil Smooved nog fors doorgroeien in België en richt het de pijlen op andere Europese markten.

Voor meer informatie, bezoek www.smooved.be en www.housematch.be