19/09/2016

OpenVRT stelt voor:

OpenVRT lanceert ‘Studio OpenVRT’, een initiatief waarin jong mediatalent de kans krijgt om workshops te volgen (Learn & Make) en in te tekenen op concrete pitches vanuit de VRT merken (Bootcamp).

 

Learn & Make

Zes keer per jaar organiseert Studio OpenVRT een Learn & Make, workshops van één dag waarin je kan experimenteren met de nieuwste tools en technologie, toffe concepten kan bedenken of toegang krijgt tot experts en coaches van VRT. De allereerste Learn & Make gaat door op 9 oktober. Je kunt er leren hoe je geluid krijgt uit een Sonic Pi en hoe je jouw podcast naar een hoger niveau kunt tellen.

Wil je je inschrijven, kijken dan even op de website.

 

Bootcamp

Daarnaast schrijft Studio OpenVRT drie keer per jaar een pitch uit samen met een VRT merk. De beste ideeën maken kans om verder te groeien tijdens de Bootcamp: één week waarin er keihard gewerkt zal worden om een concept klaar te stomen om voor te leggen aan het merk in kwestie. Je krijgt begeleiding van een coach, leert omgaan met feedback van de gebruiken en leert je idee pitchen voor VRT stakeholders.

Het concept dat het merk het meeste aanspreekt, wordt achteraf uitgewerkt tot een concreet product.

Van 14 tot en met 18 november gaat de allereerste Studio OpenVRT Bootcamp door. We gaan samen met Radio 2 op zoek naar digitaal mediatalent dat een concept kan bedenken rond de 1000 Klassiekers. Het doel is om de beleving van de luisteraars ook online aan te scherpen door fijne videocontext, GIF’s, een leuke website of een fijne Facekbookcompagne.

Alle ideeën zijn welkom! Meer info of al meteen een idee klaar! Surf even naar de website.

De tweede Bootcamp gaat door in maart 2017, de pitch wordt dan uitgeschreven door Eén.