20/06/2016

Pilootproject MediaMasters door Mediawijs

Mediawijs start dit najaar het pilootproject MediaMasters. MediaMasters is een interactief spel rond mediawijsheid voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens het spel gaan de leerlingen actief aan de slag met media. Verschillende aspecten komen hierbij aan bod.
Mediawijs is daarom nog op zoek naar partners die hiervoor willen samenwerken. Er zijn verschillende vormen van samenwerking mogelijk. Zo zijn ze op zoek naar partners voor
  • vragen voor de Mediaquiz : Als organisatie ga je op zoek naar mogelijke vragen (1 of 5) die gelinkt zijn aan jouw organisatie. Leerlingen moeten bijvoorbeeld iets opzoeken op de website van jouw organisatie om het juiste antwoord te vinden. Zo leren zij ook jouw organisatie kennen.
  • voor het uitwerken van een grotere thuisopdracht: hiervoor zijn we op zoek naar 2 organisaties die een grotere opdracht willen uitwerken. Enkele voorbeelden van opdrachten uit Nederland; de leerlingen moesten een filmpje maken over een kinderrechten, een bibliotheekopdracht, het ontcijferen van een code,…
  • Een mediawijze prijs voor de klassen; dit kan bijvoorbeeld een rondleiding zijn bij jouw organisatie, een workshop,..
Wat levert dat op voor jullie?
– Bekendheid
– Mediawijze leerlingen
– Visibiliteit op onze website
– Extra traffic naar de website
Volgende week dinsdag 21 juni 2016 van 10u-11u30 organiseert Mediawijs een partnermeeting bij Cultuurconnect in Brussel. Tijdens de partnermeeting krijg je meer uitleg over het project en de opdrachten.
Kan je niet aanwezig zijn maar wil je graag meedoen aan MediaMasters? Vul dan zeker ook het formulier in.