13/04/2021

Zappware wordt overgenomen door Reinhart Capital

Zappware, de toonaangevende leverancier van digitale tv-oplossingen, is volledig overgenomen door het Zwitserse investeringsfonds Reinhart Capital uit Zürich. Het investeringsfonds heeft 100% van de aandelen van Zappware NV overgenomen, inclusief aandelen van Limburgse Investeringsmaatschappij LRM.

 

Zappware werd in 2001 opgericht als leverancier van digitale tv-oplossingen. In 2006 investeerde LRM in Zappware om het managementteam te ondersteunen bij de internationale groei van het bedrijf. De totaaloplossingen van Zappware bedienen dagelijks miljoenen tv-kijkers in verschillende continenten over de gehele wereld. Het productportfolio van Zappware is wereldwijd erkend als de beste in zijn klasse en werd dan ook meermaals bekroond met industry-awards.

 

“We zijn erg trots op de weg die Zappware heeft afgelegd”, zegt Patrick Vos, CEO van Zappware. “Met onze bekroonde producten en ons geweldig team zijn we erin geslaagd om wereldwijd een voetafdruk van tevreden klanten te creëren. Nu is het tijd om het bedrijf verder op te schalen, iets waar Reinhart Capital bij uitstek geschikt voor is. ”

 

“Patrick en zijn team hebben het bedrijf doen groeien van een lokale start-up tot een internationaal gerespecteerde speler op de digitale televisiemarkt”, aldus Jan Reinhart, Managing Partner van het Zwitserse investeringsfonds Reinhart Capital. “We zijn vastbesloten om Zappware verder te ondersteunen bij het ontwikkelen van zijn bedrijfsstrategie en het uitbreiden van het productportfolio. Ik ben ervan overtuigd dat we Zappware, samen met andere geplande acquisities, een goed momentum kunnen geven voor nieuwe groeimogelijkheden.”

 

Ook de Limburgse investeringsmaatschappij geeft de fakkel door. ”LRM heeft van in het begin geloofd in Zappware en heeft het bedrijf ook ten volle gesteund. Nu deze opportuniteit zich voordoet, is onze rol uitgespeeld. Zappware krijgt de kans om nationaal en internationaal verder te groeien, dat kunnen wij alleen maar toejuichen”, zegt Tom Aerts, Head of Investments LRM.