10 oktober 2016

Debat “Innovatie door samenwerking”

19u00 - 21u30
ARhus Roeselare en LIVE WEBCAST
Google Maps

HERBEKIJK HET DEBAT HIER

 

Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen.

ARhus en de BRoeRE bibliotheken zijn alvast overtuigd van dit Afrikaans gezegde. Ze willen samenwerking aangrijpen om ruimte te creëren voor innovatie. Zo worden bibliotheken en kenniscentra ondernemende organisaties in het brede maatschappelijke veld.

Laat u tijdens dit debat inspireren door gangmakers uit diverse maatschappelijke sectoren die erin slagen hun organisatie telkens opnieuw uit te vinden en zo aan te passen aan de opportuniteiten van vandaag en morgen.

Het debat wordt gemodereerd door Werner Trio (VRT – Klara).

Met:
– Johan Hellings – CEO van AZ Delta
– Saskia Van Uffelen – CEO van Ericsson, Digital Champion & Digital Mind of Belgium
– Jean-Pierre Tanghe – CEO van Voka West-Vlaanderen

Met een inleiding en nabeschouwing door Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur.

Op 10 oktober 2016 van 19u00 tot 21u30.

Na persoonlijke uitnodiging in Kenniscentrum ARhus in Roeselare.

Maar ook live te volgen via webcast op www.arhus.be.

Een initiatief van Kenniscentrum ARhus, de BRoeRE bibliotheken en MediaNet Vlaanderen.
BRoeRE is het samenwerkingsverband tussen acht openbare bibliotheken in de regio Roeselare (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden). BRoeRE werd opgericht in 2006 en maakt deel uit van het intergemeentelijk samenwerkingsverband BIE.

Kenniscentrum ARhus is lid van MediaNet Vlaanderen. Het kenniscentrum in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn, met name plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van ‘kennis’ zijn. Op deze wijze verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als ‘trusted partner’ hierbij als een unieke troef.

 

Perscontact voor meer info: Bieke Deceuninck, communicatieverantwoordelijke ARhus: 0477 65 33 04 of bieke.deceuninck@arhus.be