08 februari 2022

Infomoment & brainstorm Mediahub

16u00 - 17u30

Infomoment Mediahub platform

In het kader van het digitaal transformatieplan voor de media binnen het Vlaamse Veerkracht-programma voorziet de Vlaamse Overheid een project inzake de ontwikkeling en uitrol van een Mediahub.

Dit moet een gedeeld netwerk en cloudplatform worden dat alle mediamakers in staat stelt om veilige verbindingen te leggen tussen verschillende medialocaties en op hoge snelheid mediastreams en – bestanden te versturen, te ontvangen, op te slaan en te bewerken.

Beoogde diensten betreffen bijvoorbeeld live-connectiviteit, datatransfer, tijdelijke en langdurige dataopslag, transcodage, remote editing of remote en virtuele productie.

De Mediahub moet leiden tot meer efficiëntie voor alle mediamakers doordat de productiemiddelen remote gedeeld kunnen worden en makkelijker te schalen zijn.

Een sectoriële werkgroep heeft een projectplan voor de Mediahub uitgewerkt en zal u dit op dinsdag 8 februari om 16u voorstellen.

Dit info-moment is ook de start van een dialoog en marktbevraging waarmee de werkgroep het projectplan wil valideren door het detailleren van de concrete noden inzake aansluiting op het netwerk en van de interesse voor specifieke diensten, zowel bij mogelijke afnemers als aanbieders.

We hopen u te mogen verwelkomen in onze call.