14 oktober 2015

Meet’n Connect: Geld verdienen met online storytelling en blogs

19u30 - 22u30
Hasselt

Geld verdienen met bloggen en online storytelling.

Bloggen is een vorm van subjectieve journalistiek. Persoonlijke bevindingen, ideeën en smaak worden gedeeld met een publiek dat zich kan vinden in de stijl van de auteur en zo waarde hecht aan zijn of haar mening. Zo bouwt hij/zij op een natuurlijke manier credibiliteit op die soms heel waardevol kan zijn voor andere bedrijven die een product willen promoten of hun imago willen versterken. Maar ook de online storytelling skills die je daarvoor nodig hebt zijn gegeerd. Magazines, kranten en grote merken nemen storytellers in dienst om op pad te gaan en te schrijven voor hun medium of over hun product.

Je verhaal online kunnen neerschrijven is een talent. We zijn ervan overtuigd dat in heel wat van jullie dit talent verborgen zit. Misschien heb je al een eigen blog of schrijf je al voor een blog? Of heb je gewoon interesse in blogging & online storytelling? Kom tijdens dit evenement luisteren naar wat onze sprekers te vertellen hebben over nieuwe businessmodellen en geld verdienen met bloggen en online storytelling. Achteraf is er ruimte voorzien voor een netwerkmoment met een drankje. Meet the talent!

Een organisatie in samenwerking met REC Radiocentrum, Open VRT, Universiteit Gent en SmartBE.

Het programma

PROGRAMMA
19u30:          Welkom

20u00:          HumanHuman

HumanHuman is een community van muziekblogs en enthousiastelingen en verzamelt de nieuwste muziek nog voor ze opgepikt wordt door het grote publiek. Alt-J is bijvoorbeeld 3,5 jaar geleden daar voor het eerst ontdekt. De Amerikaan Lyor Cohen (onder andere CEO van 300 Entertainment en ex-CEO Warner Music) investeerde in het project van Senne Van Den Bogaert dat ontstond als hobby uit passie voor de muziek. Nu kan hij full time CEO van HumanHuman op zijn naamkaartje zetten.

20u15:          Frederik De Backer

Muzikant, schrijver, blogger en de kat van De Morgen die alle grote zomerfestivals bezocht. Voor dat laatste project schreef Frederik deze zomer zijn ervaring neer voor De Morgen. Daarnaast heeft hij zijn antiradio project waarin hij op bezoek gaat bij muzikanten om naar hun verhaal te luisteren en te publiceren als podcast en als wekelijkse column in De Morgen. Vorig jaar verscheen zijn eerste boek ‘Wilmots. Tot de laatste minuut’ bij De Bezige Bij Antwerpen. Sinds kort is hij ook de T3 voor het Play Sport-programma Fanatico.

20u30:          Influo

Influo is een communicatieplatform dat de juiste content tot bij de juiste mensen brengt en bloggers in contact brengt met merken en agencies en omgekeerd. Het project zit nog in betafase maar zal snel beschikbaar gemaakt worden voor bloggers, adverteerders en merken. Dit splinternieuw platform zou wel eens het laatste opstapje kunnen zijn van hobby- naar pro-blogger en is uiteraard uiterst geschikt voor de gevorderde blogger. De details komen we te weten op 14 oktober.

20u45:          Classe Touriste

Reisjournaliste Debbie Pappyn en fotograaf David De Vleeschouwer richtten in 2008 samen deze blog op om te dienen als portfolio van de mooie en dikwijls afgelegen plaatsen die ze bezoeken. Debbie schrijft onder andere voor De Morgen, De Tijd en Monocle. David is freelance fotograaf en reist al fotograferend de wereld rond. In 2014 legden ze 78.803,67km af, bezochten ze 21 landen en sliepen ze in 75 verschillende hotels. Hun website Classe Touriste won zilver in de categorie ‘persoonlijke website’ op de Lovie Awards in Londen. In 2013 toonde Apple op hun ‘keynote presentation’ hun website en in 2014 werden ze door Fathom getipt als één van de beste reisblogs ‘to watch’. Ook in 2014 publiceerden ze hun boek ‘Remote Places to Stay’.

21u00:          Netwerkmoment met een drankje

Deelnemen is GRATIS, maar inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang als je er graag bij wil zijn.

Facebook:
Bevestig je komst via Facebook en nodig gerust vrienden uit: https://www.facebook.com/events/870195979702801/
(OPGELET, dit geldt niet als inschrijving)

Andere sociale media:
Gebruik naast de hashtags van onze partners ook zeker de #MediaNetVl

Hopelijk zien we jullie dan!