02 juli 2024

The Great Green Hush: A Perfectly Accounted Apocalypse?

10u00 - 12u00

Broadcastprojects en MediaNet Vlaanderen nodigen u graag uit op dit webinar omtrent duurzaamheid in het media-ecosysteem!

Naarmate de uitdagingen op milieugebied toenemen, wordt de media- en entertainmentindustrie geconfronteerd met toenemende druk om zijn duurzaamheid te vergroten.
Dit gaat echter niet steeds gepaard met een grotere betrokkenheid van toezichthouders en beleidsmakers, wat de ESG-boekhouding steeds ingewikkelder maakt en een trend in de hand heeft gewerkt die bekend staat als de ‘Green Hush’: een voorzichtige aanpak als gevolg van fouten uit het verleden en de angst voor greenwashing.

We gaan onder meer dieper in op de complexiteit van ESG-boekhouding, de impact op Requests for Proposals (RFP’s) en de dringende behoefte aan sterkere samenwerking op het gebied van regelgeving en industrie.

Tot de sprekers behoren John Pabon, auteur van ‘The Great Greenwashing’, en verscheidene leiders uit de sector.

Dit evenement heeft tot doel in dialoog te gaan omtrent de status quo en zowel beleidsmakers als leiders uit de industrie een inzicht te geven in de mogelijkheden om stappen in de richting van een toegenomen duurzaamheid te nemen.

Dit evenement is een must voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie en best practices op het gebied van sustainability in de mediasector.