AP Hogeschool

Artesis Plantijn Hogeschool, de AP Hogeschool is een autonome instelling met als doel het verstrekken van hoger onderwijs in een pluralistisch perspectief.

‘Den AP’ is een hogeschool met zo’n 11.000 studenten, 19 HBO5-opleidingen, 24 professionele bachelor- en 8 artistieke opleidingen, verdeeld over 4 departementen en 2 schools of arts. AP Hogeschool is als fusiehogeschool relatief nieuw, maar kan terugblikken op een lange geschiedenis, denk maar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

 

Dat geldt ook voor de communicatieopleidingen: de eerste diploma’s in “Toegepaste Communicatie” zijn uitgereikt in juni 1968 en Antwerpen gaf hiermee de toon aan. Diezelfde opleiding ligt aan de basis van de twee professionele bacheloropleidingen die studenten momenteel in het domein van massamedia binnen AP kunnen volgen: de bachelor Journalistiek en de bachelor Communicatiemanagement, met twee afstudeerrichtingen Public Relations & Voorlichting en Commerciële Communicatie.

Binnen de bachelor Journalistiek volgen studenten een driejarige erg praktijkgerichte opleiding waarin ze zelf kunnen opteren voor een meer doorgedreven accent op Geschreven media, Online Media, Radio of Televisie.

 

Situering lidmaatschap

Als hogeschool, met communicatieopleidingen, volgen wij de ontwikkelingen in het medialandschap nauwgezet.

MediaNet Vlaanderen reikt ons een uitstekend overlegplatform aan met een variatie van uiteenlopende media-actoren die zowel voor de opleiding Journalistiek als voor de opleiding CommunicatieManagement zeer interessante thema’s voorhouden.

Departement Management en Communicatie (MC)

Opleiding Journalistiek

Meistraat 5

2000 ANTWERPEN

03/220.55.20 ( MC secretariaat)

mc@ap.be