Arteveldehogeschool

De Arteveldehogeschool is een expertisecentrum voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening, waar studenten, medewerkers en strategische partners in een stimulerende omgeving samenwerken.

De studenten en medewerkers ontwikkelen hun talenten tot competenties in een toekomstgerichte en internationaal georiënteerde hogeschool.

De hogeschool leidt professionals op die door creativiteit, innoverend denken en ondernemingszin in staat zijn grenzen te verleggen.

Infografiek met meer info via http://sites.arteveldehogeschool.be/dit-zijn-we/

De opleiding journalistiek is de grootste in Vlaanderen. Die opleiding is actief, breed en gericht op het werkveld. Vanaf het eerste jaar worden studenten ondergedompeld in de journalistieke wereld. Naast een stevige algemene basis, krijgen ze meteen een fikse brok praktijk.

In het opleidingsonderdeel Crossmediale projecten maken ze kennis met alle media en staan de verschillende beroepsrollen (researcher, tekstschrijver, beeldenverteller, digital creative …) van de journalist centraal. In het tweede en derde jaar wordt op dat alles voortgebouwd. We maken van de student een online journalist met een sterk digitaal profiel, die zelf kiest hoe hij zich wil profileren (via tekst, audio of video) en die zich via het SelfLAB kan verdiepen in zijn interesses (sport, politiek, mode, film …). Met creatieve weken, gastdocenten, stages in binnen- of buitenland en zoveel meer bereiden we studenten voor op de overstap naar het mooiste beroep ter wereld.

Vera Seynhaeve

opleidingssecretariaat

Campus Kantienberg

Voetweg 66, 9000 Gent

09/234 75 85