Broadcast Partners

Broadcast Partners bestaat sinds 1979 en heeft als meest in het oog springende activiteit de FM- en DAB- zenderparken van alle grote radiostations in Nederland en Vlaanderen, zoals Radio 538, VRT, Q-music en de NPO. Daarnaast levert Broadcast Partners omroeptechniek in vele andere landen en heeft het bedrijf een R&D afdeling die trendsettende producten voor radio en internetmedia ontwikkelt. Veel gespecialiseerde techniek en commercieel en technisch uitdagende projecten. Het bedrijf heeft vestigingen in Terneuzen en Hilversum.

De corporate slogan ‘WE MAKE RADIO HAPPEN’ is meer dan een slagzin alleen. ‘We’ verwijst naar de hechte relatie die Broadcast Partners met haar klanten heeft, waarmee over het algemeen langjarige contracten worden afgesloten. Deze relatie gaat veel verder dan een standaard leverancier-klant relatie, omdat de klant behoefte heeft aan een betrouwbare raadgever die kan ondersteunen in de belangrijke technische en technisch-strategische keuzes welke mediabedrijven steeds moeten maken.

Broadcast Partners groeit als kool, krijgt steeds grotere marktaandelen en vergroot ook de markt zelf. Die groei zie je terug in het personeelsbestand, waar door de jaren heen permanent plaats is voor nieuwe medewerkers, technisch, commercieel en relatiebeheer, die op hun eigen niveau een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van de Broadcast Partners projecten. Broadcast Partners biedt haar personeel ruime groeimogelijkheden, opdat de medewerkers (tenminste) gelijke trend met de ontwikkeling van het bedrijf kunnen houden.

Broadcast Partners is marktleider op het gebied van zendernetwerkbeheer in de Benelux. Het bedrijf heeft zenderparken in Nederland, België en Denemarken die onder andere worden ingezet voor landelijke commerciële en publieke radiostations zoals  Radio 538Qmusic (NL), Radio 10SLAM FMBNR Nieuwsradio100%NL, de NPO (Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4)Qmusic (BE) en Joe FM. In totaal vallen meer dan 500 zenders onder het dagelijkse beheer van Broadcast Partners.

Radiostations hebben voor het verspreiden van programma’s een zender of zendernetwerken nodig. Het in de lucht brengen en houden, beschermen en/of uitbreiden van frequenties is gecompliceerd en technisch, dus besteden radiostations dit werk vaak uit. Zo hebben zij de ruimte om te doen waar ze goed in zijn: het maken van radioprogramma’s. Broadcast Partners draagt zorg voor de complete etherdistributieketen en alle daarbij behorende zaken.