Eurofiber

Eurofiber is een snel groeiende leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk bieden we bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste en open infrastructuur.

Belangrijk kenmerk van ons glasvezelnetwerk is de openheid: onze klanten en partners zijn volledig vrij in de keuze van de diensten, toepassingen en leveranciers die ze inzetten op de verbindingen die ze van ons afnemen. Daarmee zijn we uniek in onze marktbenadering.

We bieden de keuze uit verschillende soorten verbindingen.

Met een managed dark fibre-verbinding (onbelichte glasvezel) beschikt u over een glasvezelverbinding waarvan u twee vezels zelf mag belichten. De bandbreedte van de verbinding is nagenoeg onbeperkt en bepaalt u zelf door de keuze van uw apparatuur.

Met onze WDM-diensten (Wavelength Division Multiplexing) verbindt u datacenters, grote kantooromgevingen of internet/cloud exchanges met elkaar. Deze verbindingen hebben zeer hoge bandbreedtes, lage latency en ondersteunen meerdere protocollen.

Over het Ethernet VPN netwerk kunt u meerdere diensten transporteren, zoals internet, telefonie en video. Door ook uw datacenters via het netwerk te ontsluiten, is het mogelijk om centraal applicaties en platformen aan te bieden.

Onze internetoplossing is bovendien ideaal om uw software, platformen of infrastructuur toegankelijk te maken voor klanten en partners.

Eurofiber biedt u keuze uit twee type internetdiensten.

  • Internet Access: we bieden uw organisatie vanuit uw netwerk toegang tot het publieke internet. U krijgt een of meer IPv4- en IPv6-adresblokken en wij verzorgen de netwerkkoppeling en -routering.
  • Internet Transit: we koppelen uw eigen IP-netwerk, op basis van het BGP-routeringsprotocol, met het publieke internet.

Met Secure Cloud Connect ten slotte heeft u altijd, veilig en direct toegang tot meerdere cloudplatformen. Met deze complete oplossing krijgt u direct toegang tot de platformen van uw keuze via een veilig privénetwerk, zonder investering in een cloud exchange.

Eurofiber is onderdeel van de Eurofiber Group en werd opgericht in 2000. Inmiddels zijn we een organisatie met ruim 200 medewerkers en vestigingen in Maarssen, Heerlen en Brussel en een bekende speler in de markt voor glasvezelverbindingen. In juni 2015 heeft onze nieuwe aandeelhouder Antin Infrastructure Fund alle aandelen overgenomen van investeringsmaatschappij Doughty Hanson en investeerder Reggeborgh. Hoewel we allang geen start-up meer zijn, dagen we de gevestigde orde nog altijd graag uit met onze unieke marktbenadering.

Eurofiber België
Belgicastraat 5 bus 7
Building Fountainplaza 504
1930 Zaventem
+32 (0)2 307 12 00