14/05/2020

#BusinessVideo 2020: Onderzoek naar het gebruik van video door Belgische bedrijven

Belgische bedrijven communiceren steeds meer met video.

Bijna de helft heeft geen online video strategie.

 

In tegenstelling tot de ons omringende landen werd in België nog nooit onderzocht hoe bedrijven video gebruiken. Daarom organiseerden Voka, Trends Top en Motionmakers een grootschalige bevraging bij ondernemingen in diverse sectoren en verschillende regio’s.

 

Een ruime meerderheid van de deelnemers is overtuigd dat video steeds belangrijker wordt in hun marketing strategie (86%) en ruim 2 op 3 bedrijven vindt dat video beter rendeert dan andere vormen van content (65%)

 

Silvio Senkinz (Sales Director – Trends Top)

 

“Het wordt steeds lastiger om als bedrijf de aandacht van (potentiële) klanten te trekken. Door middel van videomarketing laat je jouw doelgroep op een nieuwe, dynamische manier kennis maken met je organisatie, producten of diensten.“

 

Meer dan de helft van de deelnemende bedrijven zegt dat ze te weinig kennis hebben van online video (57%). Ruim 4 op de 10 marketeers  heeft geen video strategie (44%) en worstelt vooral met het meten van het effect van hun video’s.

 

Filip Porrez (Manager – Motionmakers)

 

“Het valt toch op dat veel bedrijven video vaak nog zien als een doel op zich en niet als een middel om een doel te bereiken. Het motiveert ons, als professionele videomakers, om hen nog beter te begeleiden bij het uitwerken van een goede online video strategie.”

 

De enquête werd afgenomen tussen 3 februari en 8 maart 2020.

Dus voordat Corona ons bedrijfsleven zo goed als plat legde.

 

Martine Taeymans (Directeur Communicatie & Marketing – Voka)

 

“Tijdens de heropstart van onze economie gaan bedrijven opnieuw communiceren, ook met video. De inzichten uit deze bevraging kunnen onze ondernemers, nu meer dan ooit, helpen om hun investeringen in videoproductie zo optimaal mogelijk te laten renderen.”

 

De resultaten van het #BusinessVideo onderzoek, waar 325 kleine, middelgrote en grote bedrijven aan deelnamen, zijn gebundeld in een eBook. Je kan het hier gratis downloaden.

 

 

Meer info/perscontact:

Filip Porrez

Filip@motionmakers.be

0475 65 26 92