03/11/2022

Mediahuis investeert in Ierse online vergelijkingsmarkt met overname Switcher.ie

Europese mediagroep Mediahuis investeert in de Ierse online vergelijkingsmarkt met de overname van Switcher.ie, een toonaangevende prijsvergelijkingssite voor energie, telecom, leningen en hypotheken.

 

De vergelijkingssector in Ierland groeit steeds verder en helpt consumenten om slimme financiële beslissingen te nemen, vooral nu de huidige crisis de kosten van het levensonderhoud hoog doet oplopen. Het voorbije jaar hielp Switcher.ie bijna 60.000 huishoudens om over te stappen van leverancier en zo geld te besparen. Het bedrijf heeft een indrukwekkend track record op het gebied van groei en winstgevendheid en levert zijn partners meer en meer hoogwaardige leads.

 

De Europese mediagroep Mediahuis is de belangrijkste uitgever in Ierland die dagelijks miljoenen consumenten bereikt met de Irish Independent, de Sunday Independent, Independent.ie, de Sunday World, de Belfast Telegraph en elf regionale titels.

 

Carl Gaywood, Director bij Switcher: “Ik ben erg trots op wat we de afgelopen tien jaar bij Switcher.ie hebben bereikt. We hebben niet alleen duizenden Ierse consumenten geholpen geïnformeerde beslissingen te nemen over hun financiën, maar we hebben ook een sterk merk en een trouwe aanhang ontwikkeld. Mediahuis deelt dezelfde visie, cultuur en waarden die Switcher tot een succes hebben gemaakt. Samen delen we de missie om consumenten te informeren en sterker te maken. We kijken ernaar uit om het vervolg van ons traject samen met Mediahuis af te leggen.”

 

Xavier van Leeuwe, CEO Mediahuis Marketplaces: “Deze overname ondersteunt onze vastberadenheid om duurzaam te groeien in de online vergelijkingsmarkt. Zowel het merk als het platform van Switcher zijn eersteklas. We hebben er dan ook alle ook vertrouwen in dat de combinatie van Carl’s sterke team en onze media-expertise, de weg vrijmaakt voor Switcher om de absolute nummer één in de Ierse vergelijkingsmarkt te worden.”

 

_________

 

Voor meer informatie, contacteer:

Mediahuis

An Steylemans | Head of Mediahuis Group Communications

an.steylemans@mediahuis.be |  +32 (0)473 55 71 48

 

Switcher

prteam@switcher.ie