20/11/2023

Mediahuis neemt RouteYou, pionier in recreatieve fiets- en wandelnavigatie, over

Antwerpen, 20 november 2023 – Europese mediagroep Mediahuis neemt het Belgische RouteYou over. RouteYou is een navigatieplatform dat is ontworpen om routes te ontdekken, plannen en te delen die geoptimaliseerd zijn voor verschillende buitenactiviteiten zoals wandelen, hiken, fietsen en nog veel meer.

De afgelopen jaren is er een sterke opmars van wandelen en fietsen als gezonde tijdsbesteding. De markt van recreatieve fiets- en wandelnavigatie applicaties groeit dan ook steeds verder en het Belgische RouteYou, opgericht in 2005, is hierin één van de pioniers. De platformen van RouteYou inspireren miljoenen wandelaars, fietsers en andere sportievelingen in het plannen en ontdekken van routes en helpen in de online beleving en navigatie ervan. Routes kunnen worden aangepast op basis van individuele voorkeuren zoals afstand, landschap, terrein, bezienswaardigheden en het platform biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen met medegebruikers. Vandaag beschikt RouteYou over meer dan 7 miljoen routes gemaakt door een actieve gemeenschap van 15 miljoen unieke bezoekers per jaar.

Met de overname wil Mediahuis het bedrijf verder laten groeien door het integreren van content, het verbeteren van de betrokkenheid van gebruikers op verschillende platforms en het integreren van Mediahuis’ ervaring op het gebied van advertenties, digitale abonnementen en data-analyse.

Philiep De Sutter, oprichter en CEO van RouteYou : “Met RouteYou hebben we de afgelopen 18 jaar grenzen verlegd om recreatieve online navigatie mogelijk te maken voor de miljoenen fietsers, wandelaars en andere recreanten die intussen van ons platform gebruikmaken. Met Mediahuis hebben we de ultieme partner gevonden om de toekomst van het RouteYou-platform te verzekeren en succesvol verder uit te bouwen. De expertise van Mediahuis op het vlak van content, advertising en marketing zal ons in staat stellen om de routebeleving van onze gebruikers naar nieuwe hoogtes te brengen. Zo kunnen we onze missie verder waarmaken om hen de mooiste routes te laten vinden, plannen en beleven, onder het motto: “het gaat niet om de bestemming, wel om de route en vooral, met wie je ze aflegt”.

 

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis groep: “Met de overname van RouteYou verwerven we een ervaren team en uitgebreide content en platformen rond recreatieve buitenactiviteiten. We weten dat onze lezers sterke interesse hebben in wandelen, fietsen en lopen. De integratie van RouteYou biedt mooie opportuniteiten om de service naar de abonnees te verrijken. We zijn ervan overtuigd dat RouteYou en Mediahuis elkaar wederzijds kunnen versterken. We leggen het vervolg van de route dan ook graag samen met hen af.”

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, neem contact op met:

Maud Dekker
m.dekker@mediahuis.nl
+31 6 11322602


Over Mediahuis

Mediahuis is een van de leidende mediagroepen in België, Nederland, Ierland, Luxemburg en de Duitse regio van Noordrijn-Westfalen. Als uitgever gelooft Mediahuis onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke en relevante media die een positieve bijdrage leveren voor mens en maatschappij. Vanuit die visie investeert Mediahuis permanent in zijn sterke merken, zowel op papier als digitaal. Met zo’n 4.600 medewerkers realiseert Mediahuis een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro. Sinds haar oprichting in 2013 heeft Mediahuis een sterk gediversifieerd portfolio van nieuwsmedia en digitale merken opgebouwd. De nationale en regionale nieuwstitels van Mediahuis voorzien dagelijks meer dan 10 miljoen lezers van nieuws, zowel online als via de gedrukte krant. Naast deze nieuwsmerken exploiteert Mediahuis ook een aantal belangrijke digitale marktplaatsen in België, Nederland, Luxemburg en Ierland, voornamelijk in het domein van de vastgoed-, de arbeids- en de automarkt.

 

Over RouteYou

RouteYou is voor miljoenen mensen het platform voor het beleven van outdoor avonturen. Van de lokale wandelaar, tot de beginnende racefietser, naar de getrainde mountainbiker tot de meest dappere hiker. RouteYou maakt het vinden, plannen en ontdekken van routes, of beter van outdoor belevingen, eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Het platform combineert alle elementen die nodig zijn voor het creëren, delen, gebruiken en ontdekken van routes in één handig platform, dat zowel beschikbaar is op computer, tablet als op smartphone.