23/03/2020

Roularta Media Group NV: maatregelen naar aanleiding van het coronavirus

De verspreiding van het COVID-19-virus en de strenge veiligheidsmaatregelen die door de overheden wereldwijd worden getroffen ter bestrijding van het virus, hebben een enorme impact op onze samenleving.

Roularta Media Group heeft zelf belangrijke en verregaande veiligheidsmaatregelen getroffen om de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers, klanten en zakenrelaties te verzekeren.

Roularta – samen met al haar medewerkers – blijft in deze moeilijke tijden haar burgerlijke verantwoordelijkheid als mediabedrijf opnemen en de bevolking op een onafhankelijke, betrouwbare en kwaliteitsvolle manier informeren over COVID-19 en andere belangrijke onderwerpen. Roularta blijft – zoals gevraagd door de overheid – verder alle kranten en magazines produceren en verdelen over de persverkooppunten en via de post. Alle digitale kanalen blijven zorgen voor een 24/7 berichtgeving.

De publicatie van de gratis bladen De Streekkrant en De Zondag wordt echter voor 5 weken stopgezet, rekening houdend met de sluiting van de lokale handelszaken. Tijdelijke werkloosheid wordt ingevoerd voor de hiermee gerelateerde activiteiten.

Onmiskenbaar zal het stilvallen van het economisch leven een nog niet in te schatten impact hebben op het bedrijf, haar activiteiten en haar financiële resultaten. De eerste twee maanden van het jaar vertoonden een beter resultaat dan in 2019 en de lezersmarkt evolueert gunstig in een periode waar degelijke informatiebronnen meer dan ooit worden geconsulteerd. Maar de reclamemarkt die nog altijd 40% van de omzet van Roularta vertegenwoordigt, lijdt onder het coronavirus.

De raad van bestuur zal voorstellen aan de algemene vergadering om geen dividend uit te keren.