01 january 1970

Belichting Nieuwsbarometer & Podcasting onderzoek ArteveldehogeschoolOntdek alles over de Nieuwsbarometer en het Podcastonderzoek!

Arteveldehogeschool en MediaNet Vlaanderen nodigen u uit op deze interactieve sessie waarop de Nieuwsbarometer, het Podcastingonderzoek en de nieuwe professionaliseringstrajecten journalistiek en mediamakers belicht worden.

De Nieuwsbarometer brengt het nieuwsgebruik en de nieuwswijsheid van Vlaamse tieners en jongeren van 12 tot 26 jaar in kaart.

Het doel van de Nieuwsbarometer is dan ook een vinger aan de pols houden rond jongeren en nieuws, met expliciete aandacht voor desinformatie. Van november 2021 tot januari 2022 werd een grootschalige survey verspreid bij Vlamingen van 12 tot 26 jaar.

De vragenlijst omvat thema’s als nieuwsgebruik, nieuwsinteresse, attitudes ten aanzien van nieuws, nepnieuws en kennis van nieuwsproductie.

Ontdek alle cijfers en inzichten rond jongeren en nieuws!

In het podcastingonderzoek krijg je inzicht in hoe zowel podcastluisteraars als podcastmakers deze mediavorm percipiëren, welke plaats ze momenteel inneemt in het Vlaamse media-aanbod én welke verdere ontwikkelingen we kunnen verwachten.

 Met de professionaliseringstrajecten journalistiek en mediamakers in het kader van het Levenslang leren-aanbod komt Artevelde Academy met postgraduaten rond efficiënte inzet van digitale media, de productie van content en online campagnes tegemoet aan de toegenomen vraag naar specialisatie of beroepsheroriëntering.

Met actuele masterclasses, summer schools, workshops en inspiratiesessies kijken we mét de professionals mee vooruit in een verder evoluerend media(productie)-landschap.

Programma

13u30 – 14u00   Onthaal

14u00 – 14u45   Voorstellen van de resultaten van de Nieuwsbarometer + Q&A

14u45 – 15u30   Voorstelling podcastonderzoek in Vlaanderen + Q&A

15u30 – 16u00   Voorstelling van opleidingen media en journalistiek Arteveldehogeschool

16u00 Netwerkreceptie