01 january 1970

Webinar How publishers are learning to create and distribute news on TikTokWat leert het Reuters Digital News Report ons over nieuws op TikTok?

TikTok is momenteel een van ‘s werelds snelst groeiende sociale netwerken met zijn verslavende algoritme dat een eindeloze stroom korte, vermakelijke video’s voortbrengt.

Tot voor kort had het netwerk een reputatie die bijna uitsluitend was gebaseerd op snel bewegende, grappige of muzikale memes, maar verhalen als Black Lives Matter, de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben ertoe bijgedragen dat nieuws een veel groter deel van de mix is ​​geworden.

Wijzigingen aan het platform, waardoor langere video’s mogelijk zijn en livestreams worden gepromoot, hebben TikTok ook aantrekkelijker gemaakt voor nieuwsuitgevers die een jonger publiek willen aanspreken.

Op dit webinar wordt dieper ingegaan op bevindingen omtrent nieuwsproductie op TikTok uit het Reuters Digital News Report én heb je de mogelijkheid in dialoog te gaan met Nic Newman, lead author van het Digital News Report!