21/04/2016

Appiness op de voorpagina met hun nieuwe app Spott

Kijkers van VRT en VTM kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe app Spott. Met deze app kan de kijker kopen wat hij op de televisie ziet. Een outfit van je favoriete acteur bijvoorbeeld. Of de ingrediënten die Jeroen Meus in zijn kookprogramma “Dagelijkse kost” gebruikt.

Stel: je kijkt naar televisie en je ziet daar een T-shirt waar je al lang naar op zoek bent. Ontwikkelaar Appiness brengt vandaag een app op de markt waarmee je de T-shirt met maar één klik in huis haalt. De applicatie Spott herkent op basis van het geluid naar welk programma je kijkt, zowel bij live als uitgesteld kijken. Op je smartphone duiden rode bollen aan welke producten je allemaal kan kopen en hoeveel alles kost. Vervolgens worden de gebruikers doorverwezen naar een online shop waar het product meteen aangekocht kan worden.

Het project is een samenwerking van ontwikkelaar Appiness, Medialaan, BBDO en iMinds. Voor de test werden ook VRT en Proximus betrokken. “Het hoort bij de taak van de openbare omroep om dit soort innovaties mee mogelijk te maken”, aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Wij stellen onze programma’s ter beschikking, zodat de ontwikkelaar deze nieuwe applicatie kan testen. Eind augustus zitten we samen voor een evaluatie.”

Nog in een testfase

De app is vanaf vandaag te downloaden, maar zit dus nog in een testfase. Voorlopig werkt de applicatie enkel bij het VRT-programma “Dagelijkse kost” en de VTM-productie “De keuken van Sofie”. Later wordt uitgebreid naar de soaps “Thuis” en “Familie” en de Amerikaanse reeksen “X-files” en “The big bang theory”. Momenteel werkt Spott ook enkel op iPhones. Een Android-versie volgt op 16 mei.