18/05/2016

Nationale Radiodag op zaterdag 28 mei

Een nationale radiodag.

Iedereen gaat hierbij waarschijnlijk denken aan een tentoonstelling van oude radio’s.

Nee, dat is het niet.

Het is een bijeenkomst van luisteraars, radiomakers en initiatiefnemers van radio waar men van gedachten kan wisselen, over de huidige toestand en hoe het verder moet met dit medium.

Veel radioplezier voor iedereen dus.

 

In een aantal panelgesprekken zal men het hebben over de radio in het verleden, meer bepaald de zeezender periode, de opkomst van de radio, de radiosituatie op heden en natuurlijk de radio in de toekomst. Het medium radio staat immers voor enorme uitdagingen met de komst van digitale mogelijkheden, zoals DAB en DAB+ en webradio.

Daarbij stellen de regisseur en het productiehuis de film voor van Sylvain Tack en Radio Mi Amigo. Een film die dit jaar wordt gedraaid en begin volgend jaar zal verschijnen in de bioscoop.

Hiernaast kan je kennismaken met verschillende radiopersoonlijkheden uit België en Nederland.

Er wordt samengewerkt met Museum RockArt en de Stichting Norderney (Radio Veronica 1959-1974) die met een stand aanwezig zullen zijn. Zij bezorgden ook de bijgevoegde foto van een originele werkende studio uit de Veronica – periode, die op 28 mei bezichtigd kan worden. Ment TV verleent eveneens zijn medewerking.

Het programma ziet er momenteel als volgt uit:
10u00 Ontvangst
11u00 Panel – De Radiosituatie: de evolutie van vroeger tot heden.
13u30 Filmvoorstelling
14u30 Panel – Radio in het verleden: De Zeezenderperiode
16u00 Panel – Radio in de toekomst

De standen kan u doorlopend bezoeken.

Meer info en updates kan u hier terugvinden.