31 januari 2017

HDR-diensten

19u00 - 23u30
Boeren Medical
22 Hercules
5126 RK Gilze
Google Maps

VOLZET – voor inschrijving op de wachtlijst: info@medianetvlaanderen.be

Op 31 januari organiseren we samen met Dutch Guild een avond over de uitrol van HDR-diensten. HDR (High Dynamic Range) is één van de elementen van Ultra HD televisie, naast meer pixels, meer beelden per seconde en next-gen audio. We scharen daarbij voor het gemak “Wide Colour Gamut” (WCG) even onder de noemer HDR.

De avond wordt gehost door Axon en CN Rood bij Boeren Medical in Gilze, een plek die zowel voor Vlamingen als Nederlanders goed te bereiken is.

Waarschijnlijk is van al de Ultra HD-elementen HDR het onderdeel met het grootste effect op de kwaliteitsbeleving bij de kijker. Maar het is tegelijk ook het element met de meeste hoofdbrekens wanneer het gaat om productie en distributie, en met name ook om compatibiliteit.

Daarom besteden we deze avond uitgebreid aandacht aan de uitrol van HDR, inclusief WCG. Zoals gebruikelijk zullen deskundige sprekers, mensen met hun voeten in de HDR-modder, hun licht laten schijnen over hoe je HDR in de huiskamer krijgt, en welke problemen je daarbij tegenkomt.

De sprekerslijst is als volgt:

  • Peter Schut van Axon, altijd een boeiende spreker, geeft een korte inleiding.
  • Andrew Cotton van de BBC, “special guest speaker” en wereldwijd expert op het gebied van HDR volgens de Hybrid Log-Gamma norm, spreekt over hoe de BBC het aanpakt. HLG  is de standaard die door BBC en NHK (Japan) is ontwikkeld.
  • Dolf Schinkel van KPN vertelt over de praktische uitdagingen van het uitrollen van HDR-diensten. KPN heeft al een aantal 4K-kanalen live. Dolf denkt, als architect bij KPN, na over het toevoegen van HDR.
  • Jason Power van Dolby Vision

En dan hebben we nog een speciaal programma-onderdeel:

  • Ralf Herrmann van Tektronix, geeft vóór het “officiële” programma een beknopte opfriscursus over de technologie achter HDR en WCG.

De planning van de avond is als volgt:
19:00 – opfriscursus HDR, als bonus-sessie
19:30 – inloop voor het reguliere programma
20:00 – aanvang programma
ntb         Pauze
22:30 – einde programma; aanvang borrel
23:30 – einde van de avond

Dit is de eerste co-productie van Medianet Vlaanderen en Dutch Guild, en hopelijk niet de laatste. Het betekent wel dat we uit twee landen bezoekers gaan krijgen, voor een zaal met een capaciteit die weliswaar groot is (200 mensen) maar ook begrensd. Aanmelden is dus noodzakelijk. Dat kan via de website van Medianet Vlaanderen: link naar aanmeldpagina

Merk op dat belangstelling waarschijnlijk groot is: meld je dus snel aan. (En meld je ook weer af als je toch niet kunt komen. Dat is via het systeem heel eenvoudig.)

Een samenwerking met: