30 januari 2017

Startmeeting Werkgroep Privacy

14u00 - 17u00
Telenet - Liersesteenweg
Mechelen
Google Maps

De nieuwe Europese verordening op de bescherming van persoonsgegevens zal ook een grote impact hebben voor bedrijven actief in de media & entertainment-sector.

In november 2016 werd door Citip (KU Leuven) een colloquium georganiseerd waarbij er ook werd ingegaan op de impact voor de mediasector.  Daarbij werd door zowel een vertegenwoordiger van de telecomsector (Telenet), van een vertegenwoordiger van een TV – omroep (VRT)  als door een krantenuitgever (Vlaamse Nieuwsmedia) ingegaan op belangrijkste uitdagingen.

Vanwege verschillende ledenbedrijven werd aan MediaNet Vlaanderen gevraagd om rond dit thema verder te werken.  Er zijn nog heel wat vragen, nog heel wat onduidelijkheden in verband met interpretatie.  Met dit initiatief  willen we de verantwoordelijken voor deze problematiek binnen de mediasector samenbrengen en nagaan op welke concrete manier we hieromtrent kunnen samenwerken.

Programma:
1° korte toelichting door prof. Peggy Valcke en Natalie Bertels (onderzoekster KU leuven) over de nieuwe Europese verordening
2° debat, vraagstelling ivm de nieuwe Europese verordening

3° afspraken ivm topics die we binnen deze werkgroep verder willen behandelen en wijze van samenwerken.

Het gaat hier om een “gesloten” event dat alleen toegankelijk is voor ledenbedrijven van MediaNet Vlaanderen. Op die manier willen we de interactie en openheid rond deze problematiek verhogen.

Als u interesse heeft om deel te nemen aan deze sessie, neem dan contact op met Dirk Vanhegen via dirk.vanhegen@telenet.be
members-only-2