RINGtv

RINGtv ging op 1 maart 1995 van start als jongste van de 10 regionale televisie-omroepen in Vlaanderen. Het zendgebied van RINGtv is Halle-Vilvoorde, en dat is grofweg de zeer brede Vlaamse Rand rond Brussel.

De zendvergunning en de leiding van de zender zijn in handen van de volledig onafhankelijke VZW RTVB (Regionale Televisie Vlaams-Brabant).

RINGtv is gehuisvest in Vilvoorde, in de gebouwen van Videohouse, het grootste facilitair bedrijf in België dat al van bij de start de technische partner van RINGtv is.

Zoals alle regionale omroepen, op BRUZZ na, is RINGtv een commerciële zender, het overgrote deel van onze inkomsten moeten wij uit de reclame halen. RINGtv doet de reclamewerving niet zelf, maar heeft die taak uitbesteed aan RTR, dat een onderdeel is van Roularta Media Group. (rtr@ringtv.be)

Op tv kan je onze uitzendingen uitsluitend via de kabel bekijken. Dat kan nog altijd analoog, maar meer dan 80% van de mensen kijkt digitaal via Telenet (kanaal 8), via Belgacom-tv (kanaal 10) of, in Wemmel en Drogenbos via Numéricable.

De hoofdopdracht van RINGtv is elke weekdag een regionale nieuwsuitzending te brengen aangevuld met programma’s waarin sport, cultuur, lifestyle enz. aan bod komen. Al die programma’s geven zo getrouw mogelijk weer wat er in Halle-Vilvoorde leeft en de zender wil op die manier een bindteken zijn in een regio waarin de verscheidenheid zeer groot is. RINGtv ondersteunt ook het Vlaamse karakter van zijn zendgebied zonder afbreuk te doen aan de journalistieke en deontologische principes.

We wensen je heel veel kijk- en surfplezier.

RINGtv
Luchthavenlaan 22
1800 Vilvoorde
Belgium
+32 2 255 95 84
+32 475 740288
nieuws@ringtv.be

Contactpersoon:
Greet Claes
Directeur
Greet.claes@ringtv.be