Riedel Communications Benelux BV

Riedel Communications GmbH is opgericht in 1987 en stelt vandaag meer dan 700 mensen tewerk op meer dan twintig locaties wereldwijd. Nog steeds 100% eigendom van de oprichter en huidige ceo Thomas Riedel. Sinds 2013 heeft Riedel een Benelux kantoor geopend in Soest (vlakbij Hilversum); dit om de lokale markt in Nederland, België en Luxemburg van dichtbij te kunnen (op-)volgen.

 

Riedel is actief in de volgende domeinen:

 

Manufacturing:

 

Riedel Communications, opgericht in 1987, ontwerpt, produceert en distribueert innovatieve real-time netwerken voor video, audio en communicatie. De producten worden wereldwijd gebruikt voor uitzendingen, pro-audio, evenementen, sport, theater en beveiligingstoepassingen. Het bedrijf staat bekend om zijn pionierswerk op het gebied van digitale audiomatrixsystemen en op glasvezel gebaseerde real-time netwerktechnologie. Riedel heeft zijn hoofdkantoor in Wuppertal, Duitsland en heeft meer dan 700 mensen in dienst op 20 locaties in Europa, Australië, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Intercom-producten: ARTIST // TANGO // PERFORMER // BOLERO

Media Netwerk: MEDIORNET

Audionetwerken: ROCKNET

 

Rental & Managed services:

 

De producten van Riedel Communications zijn gebaseerd op geavanceerde technologieën die gebruik maken van zowel hardware als software om aanpasbare en schaalbare oplossingen te creëren. We leveren ook verhuurdiensten voor radio- en intercomsystemen, IT-oplossingen voor evenementen, evenals vezelgebaseerde en draadloze signaaloverdracht voor evenementen en installaties van elke grootte. Al meer dan drie decennia wordt Riedel-technologie gebruikt bij talrijke internationale evenementen, waaronder grote festivals en esporttoernooien, Formule 1-races, wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

 

Veel grote evenementen zijn ontstaan uit kleinere evenementen en hebben daardoor weinig kans gehad om de grote uitdagingen van de professionalisering en digitalisering echt onder de knie te krijgen. En dit is waar onze gezamenlijke oplossingen in het spel komen: Op basis van onze ervaringen met duizenden evenementen ontwerpen wij op maat gemaakte, zeer schaalbare netwerken die geheel nieuwe wegen naar succes voor uw festival effenen. Door de integratie van signaaldistributie, intercom en een uitgebreid portfolio van IT- en beveiligingsoplossingen zal onze 360-gradenbenadering de efficiëntie sterk verhogen en uw festival in staat stellen om te blijven groeien naar de toekomst toe.

 

 

Riedel Networks:

 

Riedel Networks is een internationale netwerkprovider die bedrijfsnetwerken en realtime audio & video diensten aanbiedt via een eigen MPLS gebaseerd netwerk wereldwijd. Het bedrijf richt zich uitsluitend op het bouwen en exploiteren van datacommunicatienetwerkdiensten, op maat gemaakt voor de behoeften van zijn klanten.

 

Het bedrijf is opgericht in 2001 in Butzbach bij Frankfurt en beheert vandaag de dag een uitgebreid en schaalbaar homogeen Cisco-netwerk met meer dan 40 aanwezigheidspunten wereldwijd. Het bedient meer dan 150 multi-nationale klanten in alle verticale sectoren in meer dan 65 landen. Onze uitstekende klantenservice is de basis voor een solide klantenbinding.

 

Op basis van onze jarenlange ervaring in het bedienen van zeer veeleisende klanten, bijvoorbeeld in evenementen zoals de Formule 1, Duitse Touring Car Masters of de Olympische Spelen, begrijpen we hoe belangrijk de hoogste kwaliteit en flexibiliteit is om een succesvol bedrijf te runnen. We werken altijd op ooghoogte samen met onze klanten en onze leveranciers. Onze referenties spreken voor ons…

Riedel Communications Benelux B.V.
Zuidergracht 21-13
3763LS Soest

Kristof Vanden Eynde

phone: +31 35 603 54 83
mobile: +32 477 56 88 81

Email: Kristof.VandenEynde@riedel.net

Website: www.riedel.net