28/09/2016

Dit was IBC 2016

Beste,

Voor de derde maal op rij organiseerden MediaNet Vlaanderen en Flanders Investment & Trade een groepsstand op IBC in Amsterdam. Acht bedrijven kregen opnieuw vijf dagen de kans om hun kennis, producten en nieuwe releases voor te stellen aan een breed, internationaal publiek. Nog eens 21 Vlaamse bedrijven en leden van MediaNet Vlaanderen deden hetzelfde op hun afzonderlijke stand in één van de vijftien tentoonstellingshallen.

We sloten de eerste beursdag af met een netwerkreceptie op de groepsstand op uitnodiging van de collega’s van FIT Den Haag.

Zondagavond sleepten VRT Sandbox, EBU & partners de Innovation Award voor Content Creation voor hun Live IP-project in de wacht. Ook de Ketnet-app i.s.m. Small Town Heroes viel in de prijzen. In de categorie Content Management, ontvingen zij de zilveren medaille. Meer informatie over de winnaars vindt u hier.

Ook dit jaar hadden de bezoekers op maandag de mogelijkheid om deel te nemen aan de “Best of IBC”-tour van onze Nederlandse collega’s van iMMovator. De twee uur durende rondleiding bracht hen in een ijltempo langsheen de meest innovatieve technologieën van IBC 2016.Dit jaar mochten we Sven Gatz, Vlaams minister van Media, ontvangen op IBC.   Samen met Dirk Verlee en Kurt Vleminckx van Flanders Investment & Trade bracht de minister een bezoek aan de groepsstand van MediaNet Vlaanderen en FIT. Hij had er met diverse bedrijven een kort gesprek en kon ook Small Town Heroes proficiat wensen met hun tweede prijs op  de IBC innovation Awards. Telkens kwamen het belang van productinnovatie en internationalisering aan bod. Er werd ook een bezoek gebracht aan de Live IP studio van VRT Sandbox. Het ideale moment voor de minister om de medewerkers van dit project te feliciteren met hun Innovation Award.

Na een korte doortocht door de “Future Zone”, brachten we een bezoek aan MediaGeniX. Zij ontvingen dit jaar de “Leeuw van de Export” uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Dirk Debraekeleer, CEO, gaf meer uitleg bij het internationale pad van zijn bedrijf. Afsluiten deden we met een bezoek aan de stand van DB Video. Dimitri Beyaert, CEO van DB Video gaf meer uitleg bij de nieuwe technologie die wordt gebruikt voor de gloednieuwe OB-van die aan het professionele publiek werd getoond.

Tijdens dit twee uur durend werkbezoek kreeg de minister van Media op die manier een beeld van hoe de Vlaamse media-industrie steeds meer actief is op de internationale markt. Voorzitter Dirk Vanhegen maakte van deze gelegenheid gebruik om nogmaals te benadrukken dat een actieve ondersteuning van de Vlaamse Overheid, zowel op vlak van innovatie als internationale werking, van essentieel belang is voor onze Vlaamse mediabedrijven om mee te kunnen wedijveren in het internationaal speelveld.

Natuurlijk is IBC niet compleet zonder de afsluitende netwerkreceptie. De weergoden waren ons ditmaal goed gezind zodat meer dan 130 collega’s hun weg vonden naar de outdoorstand van DB Video voor een frisgekoeld drankje. Bij deze willen wij DB Video en Riedel Communications nog eens bedanken voor de fijne organisatie van de gezellige receptie. Een kort videoverslag van de netwerkreceptie vindt u hier.

Nog enkele sfeerbeelden van vijf dagen IBC.

 

VRT Sandbox

Zoals reeds aangekondigd verhuisde VRT haar Live IP Studio naar IBC. De studio kwam er dankzij een slimme samenwerking tussen tal van bedrijven, VRT en EBU.

Tussen 8 en 13 september werd vanuit deze studio dagelijks Sandbox TV gemaakt, een televisieshow over Belgen in het medialandschap.

De dagelijkse afleveringen zijn per thema te bekijken via Knack DataNews of in afzonderlijke afleveringen per bedrijf op het YouTube-kanaal van VRT Sandbox.