ANDROME NV

Kernactiviteiten
ANDROME is een innovatief ICT bedrijf – opgestart in 1990 als spin-off van UHasselt – dat high-quality software oplossingen onderzoekt en ontwikkelt.
Gezien de status als ‘center of excellence in ICT’ ontwikkelt ANDROME nieuwe geavanceerde technologische producten en is tevens ook een geprefereerde software R&D partner voor innovatieve en hi-tech oplossingen voor zowel grote multinationals als KMO’s.  De klanten van ANDROME hebben met elkaar gemeen dat zij op zoek zijn naar “state of the art” expertise om hun respectievelijke business te laten groeien, nieuwe high-tech diensten in de markt te zetten en bestaande oplossing op top niveau te houden met innovatie.
ANDROME focuseert vooral op 3 expertise domeinen:
• Telecommunicatie: TV en Audio/Video communicatie toepassingen
• Interactieve Multimedia: High-end interactieve toepassingen met een focus op user experience en user interfacing op multi-platform toepassingen
Binnen deze 3 domeinen biedt ANDROME verschillende mogelijkheden aan hun klanten aan om voordeel te halen uit de expertise van Androme:
• Subcontracting: Op maat geleverde R&D diensten voor klant specifieke behoeften
• R&D: De kracht van onze software innovatie ontstaat vanuit ons onderzoeksteam.
• Producten: De door de klant aanpasbare off-the-shelf producten laten onze klanten een snelle en eenvoudige integratie toe in hun operationele business.
Het product ‘ANDROME Nebula TV’ (Nebula) is een hybride (DVB-C en OTT), all-in-one, state-of-the-art, next generation TV services oplossing. Nebula is ontwikkeld voor telecom operatoren en broadcasters om op verschillende platformen (STB, iOS, Android en Web) TV diensten aan te bieden aan hun klanten.
Nebula brengt functionaliteiten zoals live TV, catch-up, start-over, nPvR, local recordings, sVoD, tVoD, fVoD, push-to-TV,… naar de eindgebruiker met een intuïtieve user interface voor een unieke gebruikerservaring.
Bovendien is Nebula gemodelleerd om de eindgebruiker op een eenvoudige en performante manier content te laten ontdekken door middel van gebruiker specifieke recommendations, reminders, bookmarks, favorites, ads, promotions, universal search,…
Nebula voorziet telecom operatoren en boradcaster ook van upselling features om de ARPU te verhogen.  Ook zijn operationele tools voorzien om het TV platform optimaal te managen (Remote management, managed software updates, analytics, device and user management, automated VoD import, provisioning…).

ANDROME NV
Wetenschapspark 4
3590 Diepenbeek
T +32 11 30 13 30
F +32 11 30 13 31
info@androme.be
https://androme.tv

Raf Van Ham
General Manager
rvanham@androme.be